cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производи за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI

Добијте бесплатна лиценца (cFosSpeed) за да ни помогнете со 10 или повеќе прегледи.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме овие текстови. Кликнете на копчето за да започнете со режимот на ревизија.

Наполнете ги електричните автомобили со целата достапна моќност

Менаџерот за оптоварување на cFos може да се користи на 3 начина:

1Фиксната моќност за поврзување се дистрибуира преку неколку EVSE. Не ви треба друг среден бројач.

2Постоечката моќност за куќна врска минус потрошувачите, плус производители (на пр. Сончев PV систем) резултира во моќност за полнење за EVSE.

3Среден метар во куќата ја следи врската со мрежа. Моќноста за полнење на EVSE се регулира така што максималниот излез не е надминат. Нема други потребни средни мерачи.

Приоритети на менаџерот за оптоварување

 • Prio 2 Силата за полнење прво се дистрибуира на овие wallид (кутии), дури и ако нема други електрични кутии (на пр. За возила за итни случаи).
 • Prio 1 Моќта за полнење се дистрибуира до овие wallидови, до прилагодлива минимална моќност за wallидници со Prio 0. Доколку wallидовите на идовите на Prio 0 ја немаат достапната минимална моќност, wallидовите на ioидовите на Prio 1 се третираат како wallидници на Prio 0.
 • Prio 0 Моќта за полнење се дистрибуира рамномерно на овие wallидови. Ако моќноста на полнењето падне под 6А, индивидуалните wallидни кутии се поврзани со своја страна.
 • Prio -1 Овие boxидници го добиваат моќноста за полнење само откако сите wallидници од повисок приоритет ја добија саканата моќност.

Менаџерот за вчитување на cFos работи на Windows PC или Raspberry PI 3 или 4 и може да се користи за комуникација на следниве EVSE:

 • EVSE со OCPP 1.6 (SOAP, JSON)
  Тестиран за компатибилност на plugfest OCPP 2020 јули. Ако сакате да бидете сигурни дека вашиот OCPP уред работи со агентот за полнење cFos, ве молиме контактирајте не за бесплатен тест од далечина.
  Уреди за кои е потребно дополнително тестирање: juice Charger
 • go-e Home+ Mobile
 • Keba KeContact P30 c-series и x-series преку Keba UDP
 • SMARTFOX Car Charger
 • EVSE се изградени со помош на EVracing за EVracing, на пр. Одредени модели на Stark-in-Strom
 • EVSE што се градат со помош на контролорот SmartEVSE од Stegen Electronics

Бројачите со следнава функција можат да бидат интегрирани во управувањето со товарот:

 1. Мерач на потрошувачка: Вредностите на овие броила се одземаат од постојната услуга за наплата. Останатата моќност е достапна за полнење на електрични автомобили.
 2. Генерација на мерачот: Вредностите на овие броила се додаваат на постојната моќност за куќен приклучок, така што можете да користите моќност од соларни системи за полнење на електрични автомобили.
 3. Вкупна потрошувачка на куќната врска: Со оваа функција можете да ја следите потрошувачката на енергија во куќата без да инсталирате дополнителни мерачи за потрошувачи или генератори.
 4. Надворешни мерачи на полнење на wallидовите на кутии: Ова ви овозможува да управувате со сопствени броила на wallид, ако theидната кутија нема метар, на пример. Агентот за полнење ги смета овие мерачи како да се инсталирани во boxидниот кутија и може да ја одреди вистинската моќност на полнењето, бројот на фази и (за наплата) kWh потрошен од wallидот.
 5. Бројачи на приказ: Бројачи кои не се вклучени во пресметката, но се користат за цели на прикажување.

Менаџерот за оптоварување cFos во моментов ги поддржува B23 112-100 и B24 112-100 метри од ABB.
Средните броила ABB имаат 2 влезови без потенцијал, кои можат да се користат за проценка на сигналите за контрола на оптоварување од вашата локална алатка.

Пример конфигурации

 • Приватен дом со метар ABB B23 по мерачот и комуналните услуги „ Stark-in-Strom EVSE
 • Гаража за паркирање со 20 EVSE од различни производители

Ние во моментов го прилагодуваме менаџерот за оптоварување cFos на тековните потреби на клиентот. Ве молиме контактирајте не ако планирате одреден проект. Кој ни обезбедува хардвер (EVSE и метри) за да можеме да ги поддржиме, исто така, во менаџерот за оптоварување со cFos добива бесплатна лиценца за живот (вклучувајќи ги сите идни ажурирања).

Системски потреби

 • Виндоус 10 или Малина Пи 3 или 4 со постојана Интернет врска

cFos Менаџер на цени цени

 • Некомерцијална лиценца за најмногу 2 EVSE (само за приватна употреба): 29, - ЕУР
 • Комерцијална лиценца за EVSE / приклучок за полнење: 59, - Евра + ДДВ

Декларација на производителот

Преземете ја декларацијата на производителот како PDF

Преземете ја Декларацијата за усогласеност на ЕУ за cFos Power Brain како PDF

cFos Charging AgentПреглед на производот cFos Charging Agent.