cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Image of a stop watch

Колку е ефективно обликувањето на сообраќајот во cFosSpeed?

Christoph Lüders & Christian Carazo, cFos Software GmbH - 26 октомври 2018 година
Симни: cfosspeed-traffic-shaping-report.pdf Flag symbol for English language

Сè што треба да знаете за cFosSpeed статус Виндоус и кожи

Виндоус статус cFosSpeed прикажува важна статистика за вашата тековна Интернет врска. Треба да ја изберете кожата што е најкорисна за вас, на пр. Кожните икони кои се интегрираат во лентата за задачи или кожата за анализа на сообраќајот со статистика во реално време за вашите тековни различни типови сообраќај. Ве молиме, гласајте на различните кожи. Ова ќе ни помогне при дизајнирање на следниот прозорец на кожата.

Течна кристална кожа

Преземи стапка на трансфер (локална) во%
Преземи стапка на трансфер (вкупно) во%
Ставете ја стапката на трансфер (локална) во%
Ставете ја стапката на трансфер (вкупно) во%

Стапка на трансфер во%

Вертикалните графикони во лентата што се движат од десно кон лево ја прикажуваат историјата на трансферот како процент од максималната достигна стапка на трансфер до/преземање од последната инсталација или калибрација на cFosSpeed. Вкупните и локалните стапки на трансфер се поврзани со водење cFosSpeed во режим со повеќе корисници. Локалните ги прикажуваат стапките на трансфер само за тековниот компјутер, додека вкупниот - количината на сообраќај во рамките на локалната мрежа.

Другите методи на прикажување се исти како во кожата Историја на течноста кристал.

Позадината

Транспарентната позадина на прозорецот за статус може да се замени со непроaирна, со примена (под Виста и Виндоус 7 со администраторски права) следниве измени во датотеката net.ini во директориумот [директориумот за инсталација на cFosSpeed]\liquid_crystal_skin:

линија 7: background=background.tga -> ;background=background.tga
линија 8: ;background=matrix.tga -> background=matrix.tga

Датотеката matrix.tga (во истиот директориум) може да се измени според вашите потреби со употреба на соодветна графичка програма.

Сокриј прозорец за статус

Деактивирање на прозорецот за статус cFosSpeed

Можете да го деактивирате прозорецот за статус cFosSpeed со десен клик на него, избирајќи ги поставките за прозорецот и потоа да го деактивирате "Авто-приказ/Автоматско скривање".

Како да направите своја кожа

Вовед за создавање на свои кожи може да се најде во нашиот туторијал за дизајн на кожаenglish

Прозорец за статус на cFosSpeed (кожи)

Метро кожа
Метро кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Анализа на сообраќајот Увид на кожата
Кожа за анализа на сообраќајот
Кожа за анализа на сообраќајот
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Икона за анализа на сообраќајот
Кожа за историја на течни кристали
Течна кристална кожа
Течна кристална кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариумска кожа
Аквариумска кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариум икона кожа
Аквариум икона кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете


Корисничка кожа
LED диоди на тастатурата
Поддршка на тастатурата Logitech

Течна кристална кожаОбјаснување на сите елементи на екранот во кожата cfosSpeed течен кристал.