cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE
Image of a stop watch

Колку е ефективно обликувањето на сообраќајот во cFosSpeed?

Christoph Lüders & Christian Carazo, cFos Software GmbH - 26 октомври 2018 година
Симни: cfosspeed-traffic-shaping-report.pdf Flag symbol for English language

Сè што треба да знаете за cFosSpeed статус Виндоус и кожи

Виндоус статус cFosSpeed прикажува важна статистика за вашата тековна Интернет врска. Треба да ја изберете кожата што е најкорисна за вас, на пр. Кожните икони кои се интегрираат во лентата за задачи или кожата за анализа на сообраќајот со статистика во реално време за вашите тековни различни типови сообраќај. Ве молиме, гласајте на различните кожи. Ова ќе ни помогне при дизајнирање на следниот прозорец на кожата.

Икона за анализа на сообраќајот

Traffic Analysis Icon Skin
Икона за анализа на сообраќајот Кожата во Windows Systray
Графикони Стапка на трансфер во% за слотови 1-10
Отворете го прозорецот за тековни врски
Покажете графикони за сите слотови
Отворете го дијалогот за конфигурација на слот
Прекинувач за режим на ниска латентност
Заклучена е мала латентност (= секогаш вклучена)
Покажете графикони само за слотови 9 и 10

Стапка на трансфер во%

Графиконите на слотот ги прикажуваат тековните стапки на трансфер како процент од максималната достигната стапка на трансфер од последната инсталација или калибрацијата на cFosSpeed.

Слотовите

Конфигурацијата на слотови 1-10 (како дел од поставките cFosSpeed) може да се пристапи со кликнување на копчето за дијалог за конфигурирање отвор на слотот на кожата или со употреба на влез во менито Опции/поставки на иконата за systray. Секој слот може да се конфигурира и преименува индивидуално.

Анализа на сообраќајот Нето разговор икона кожа

Наместо да ги прикажува слотовите 1-10, оваа кожа ги покажува локалните стапки на трансфер на ажурирање и преземање во светло зелена и портокалова боја, додека вкупните стапки (во рамките на вашата локална мрежа) во потемна зелена и портокалова боја.

Сокриј прозорец за статус

Деактивирање на прозорецот за статус cFosSpeed

Можете да го деактивирате прозорецот за статус cFosSpeed со десен клик на него, избирајќи ги поставките за прозорецот и потоа да го деактивирате "Авто-приказ/Автоматско скривање".

Како да направите своја кожа

Вовед за создавање на свои кожи може да се најде во нашиот туторијал за дизајн на кожаenglish

Прозорец за статус на cFosSpeed (кожи)

Метро кожа
Метро кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Анализа на сообраќајот Увид на кожата
Кожа за анализа на сообраќајот
Кожа за анализа на сообраќајот
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Икона за анализа на сообраќајот
Кожа за историја на течни кристали
Течна кристална кожа
Течна кристална кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариумска кожа
Аквариумска кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариум икона кожа
Аквариум икона кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете


Корисничка кожа
LED диоди на тастатурата
Поддршка на тастатурата Logitech

Икона за анализа на сообраќајотОбјаснување на сите елементи на екранот во кожата икона за анализа на сообраќајот cfosSpeed.