cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Како да се реши застојот на Интернет кога многу корисници споделуваат една Интернет врска?

Во рестораните, хостелите, хотелите, куќите за гости, на универзитетските кампуси, канцелариските средини - секогаш кога многу луѓе ја делат истата Интернет врска - оваа Интернет-врска честопати е зафатена и корисниците доживуваат до неколку секунди одложување.

Тука cFosSpeed може да направи огромна разлика со приоретизирање на сообраќајот кон и од Интернет. На пример, може да открие дали некој корисник поставува куп фотографии или дали некој уред презема големо ажурирање на софтвер. cFosSpeed малку ќе ги одложи овие големи поставувања или преземања на податоци со намалување на широчината на опсегот за околу 1-2%. Ова го намалува времето за пинг на целата Интернет врска, што овозможува високо одговорно прелистување на веб, па дури и телефонски повици со VoIP / VoIP и сообраќај преку игри.

c't logo Ефектот на оваа поставка беше верификуван од германскиот компјутерски магазин c't.
c't - Магазин für компјутер Technik, број 18/2018, страници 152-155, авторски права од страна на Heise Medien:
Споделување на Интернет со Windows 10 al рутер Германско знаме

Дијаграм на вообичаена споделена Интернет врска
Вообичаена состојба на повеќето споделени Интернет-врски.

Оваа конфигурација ќе резултира во сериозни одложувања на врската кога некои од поврзаните уреди ќе започнат со масовно ажурирање или преземање, на пр. Зачувување на нови фотографии или видеа во складирање на облак или преземање на ажурирања на софтвер. Проблемот може да се реши со користење на оригиналниот рутер (рутер А) само за Windows компјутер и купување на ефтин втор WLAN рутер (WLAN рутер Б) за заеднички пристап.

Дијаграм на заедничка Интернет врска со cFosSpeed
Новата конфигурација со cFosSpeed го даде приоритет на целиот Интернет сообраќај на WLAN мрежата.

За да ги подобрите вкупните перформанси, можеби ќе сакате да инсталирате дополнителна порта за етернет на вашиот Windows компјутер за да се поврзете со рутерот А. Ние секогаш препорачуваме да користите кабелски врски, бидејќи тие произведуваат помалку латентност од WiFi.

Дијаграм на споделена Интернет врска со cFosSpeed, втора LAN врска и дополнителен WLAN рутер
Проширена конфигурација со cFosSpeed, втора LAN врска за подобрена латентност и дополнителен WLAN рутер Б2 за зголемување на опсегот.

Поврзување на рутерот WLAN

Дијаграм што ја покажува позицијата на WAN-портата на рутерот
Поврзете ја WAN-портата на WLAN рутерот Б со мрежната порта на компјутерот Виндоус


Поставување на Виндоус компјутер

1 Инсталирајте го cFosSpeed, следејќи ги упатствата за инсталација


Connection Sharing, Steps 2-3

2 Притиснете го копчето "Виндоус" и напишете ncpa.cpl

3 Кликнете на резултатот од записот на контролниот панелConnection Sharing, Step 4

4 Кликнете со десното копче на мрежниот уред што сакате да го споделите. Тој е тој што го поврзува Виндоус компјутерот со ИнтернетConnection Sharing, Step 5

5 Кликнете на "Карактеристики"Connection Sharing, Step 6 Connection Sharing, Steps 7-8

6 Кликнете на "Споделување"

7 Проверете го горното поле за проверка за да овозможите споделување на врската. Можеби ќе сакате да ја одберете долната кутија, ако веќе не е

8 Кликнете на "OK"

9 Интернет-врската на овој уред сега се споделува


Напомена: Поновите верзии на Windows 10 имаат грешка што може да престане да работи Интернет-врската за споделување по рестартирање.
Со користење на нашата бесплатна алатка cFosICS можете да го поправите ова.Поставување на рутерот WLAN

Оваа посебна инструкција е за ASUS RT-N12E, која ја избравме за нејзината умерена цена и лесно поставување. Како и да е, ваквиот вид споделување на врски треба да работи со кој било друг рутер за пристап до WiFi достапен на вашето место.

Router setup ASUS RT-N12E, Step 1

1 Поврзете се со вашиот рутер користејќи кабел Етернет или преку WiFi. Рутерот ќе се појави како отворена мрежа (не е потребна лозинка) со SSID ASUS_60. Сега внесете ја IP адресата на рутерот (192.168.1.1) во лентата со адреси на прелистувачот за да започнете со поставувањеRouter setup ASUS RT-N12E, Step 2

2 Кликнете на "Автоматско поставување"Router setup ASUS RT-N12E, Steps 3-4

3 Внесете име за најава на рутер и нова лозинка

4 Кликнете на "Следно"Router setup ASUS RT-N12E, Steps 5-6

5 Внесете нова SSID (на пр. GuestWiFi) и лозинка за WiFi

6 Кликнете на "Примени"Router setup ASUS RT-N12E, Step 7

7 Патеката сега ќе прикаже екран што ја прикажува новата конфигурација на WiFi. Можеби ќе сакате да го запишете ова, бидејќи од сега ќе треба да се поврзете со рутеротRouter setup ASUS RT-N12E, Step 8

8 По повторно поврзување со ново конфигурираната WiFi мрежа, рутерот ќе покаже страница со список на тековната поставеност и статус на конекцијаcFosSpeed решава метеж на Интернет за споделени врскиРешете го метежот на Интернет за споделени врски во хотели, хостели, канцеларии или ресторани