cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Генерирање депонија за меморија за јадрото на Windows

Во случај на блуз-екран додека го користите нашиот софтвер, потребна ни е депонија за мемориски кернели за да може да го разгледаме проблемот.

За да генерирате депонија за мемориски кернели, следете ги следниве чекори:

Да се создаде депонија за јадро на меморијата, да се придржуваат до следниве поставки на функцијата "депонија за јадро на меморија"

  • На "СТАРТ/контролен панел/систем" под "напредно" отворете ги "поставките за стартување и закрепнување - поставувања"
  • На „напиши информации за дебагирање“ изберете: „депонија за јадро на меморија“
  • Со кликнување на „OK“, потврдете ги промените и затворете го прозорецот „напреден“
  • Со кликнување на „OK“, потврдете ги промените и затворете го прозорецот „Систем“, а потоа прозорецот „Control Panel“
  • Ако користите XP рестартирајте го компјутерот (не е потребно кога користите Виста или повисока верзија!)

Сега ќе се генерира депонија за јадро на меморија веднаш штом ќе се појави блуз-екранот и освен ако не е поинаку наведено зачувано како MEMORY.DMP.

Архивирајте ја депонијата за меморија како RAR или поштенска датотека (препорачуваме RAR или 7-zip). Потоа, испратете ни го со користење на нашата страница за испраќање или по пошта.

Контактирајте нè доколку е потребно, да се распрашате за поднесување големи датотеки.

Што да направите во случај на син екран?Како да креирате депонија за кернели во случај на блуз-екран (BSOD).