cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Овозможете го пренасочувањето на портата за Arris Touchstone DG1670


Arris Touchstone DG1670 Step 1

1 Воспоставете директна врска со кабелскиот приклучок Етернет помеѓу DG1670 и вашиот компјутер. Користејќи го посакуваниот веб прелистувач, внесете ја стандардната IP адреса http://192.168.0.1/. Треба да се види екранот за најава подолу. Стандардното корисничко име/лозинка е admin/passwordArris Touchstone DG1670 Steps 2-3

2 По успешно најавување, изберете го табулаторот "Firewall"

3 Откако преговаравте со табулаторот "Firewall", идентификувајте го табулаторот "Virtual Servers / Port Forwarding" на левата страна од маргината на екранот и изберете го. Сега сте подготвени да додадете конфигурација на Виртуелен Сервер/Порт за препраќање со избирање „ADDArris Touchstone DG1670 Steps 4-9

4 Поле за опис - Внесете име што сте го разбрале сами по примената

5 Влезно поле за порта - Внесете ја влезната порта за виртуелниот сервер. Ова треба да биде во истиот опсег како локалното пристаниште

6 Полето за формати - Поставете формат на TCP (Типичен), UDP или Двете со користење на паѓачката стрелка

7 Поле за IP адреса за приватност - Внесете ја IP адресата на машината на LAN што се вклучува cFos Personal Net

8 Local Port Field - Внесете ја локалната порта адреса за Виртуелниот сервер. Ова треба да биде во истиот опсег како Влезна порта

9 Откако ќе бидете удобни со вашите поставки, изберете "Add Virtual Server". екранот ќе се освежи со новосоздадената конфигурација за Виртуелен Сервер / Порт за препраќањеПренасочувањето на пристаништето сега е конфигурирано за вашиот компјутер!

Овозможете го пренасочувањето на портата за Arris Touchstone DG1670Упатства за активирање на Port Forwarding за Arris Touchstone DG1670