cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

cFosSpeed Game Analyzer

Онлајн игрите може да бараат многу. Ако сте во важна битка со шефови со многу акции, играчи и чудовишта на екранот и некако акцијата се нервира, прашањето е: Зошто?

Дали вашата интернет конекција има премногу доцнење? Дали вашиот процесор или едно од неговите јадра е на граница? Дали вашата графичка картичка е ограничувачки фактор? Дали имате премалку системска меморија, така што страничењето го забавува вашиот компјутер? Дали некоја програма во позадина неочекувано користи многу интернет пропусен опсег?

cFosSpeed Game Analyzer ви помага да дознаете. По напорен настан, можете да ја отворите страницата Game Analyzer и да ја видите историјата на најважните статистики за перформансите во изминатите 5 минути.

Слика од графиконот „Пинг статистика“.
Графиконот „Пинг статистика“ ги прикажува мерењата на пинг на cFosSpeed за вашата интернет конекција до следниот скок, т.е., се прикажува ако вашиот дел од интернет-врската е пренатрупана. Боите зелена, жолта и црвена покажуваат колку е висок вашиот пинг. Сините точки ги означуваат крајните точки на RTT до TCP конекцијата. Тие се високи, ако одредишниот сервер (на пр., серверот за игри) одговара бавно или ако рутата до него е пренатрупана.
Слика од графиконот „Употреба на процесорот“.
Графиконот „Употреба на процесорот“ го прикажува користењето на процесорот во зелено и максималната искористеност на едно јадро на процесорот во светло зелена боја. Понекогаш игрите не можат добро да се размерат низ повеќе јадра на процесорот и едно јадро станува ограничувачки фактор.
Слика од графиконот „Употреба на графичкиот процесор“.
Графиконот „Употреба на графичкиот процесор“ ја прикажува употребата на вашата графичка картичка.
Слика на графикот „брзина на линијата“.
Графиконот „Брзина на линијата“ ја прикажува количината на сообраќај на приемникот и предавателот од и до Интернет. Овој графикон ви овозможува да видите дали пропусниот опсег на Интернет се троши додека играте. Сообраќајот на LAN не е проблем овде, бидејќи пропусниот опсег на мрежниот адаптер е обично многу поголем од пропусниот опсег на вистинската интернет конекција и високиот LAN сообраќај може да го управува вашиот систем без да влијае на интернет-врската. Така, се прикажува само пропусниот опсег на Интернет. Ве молиме запомнете: кумулативниот сообраќај на сите компјутери со инсталиран cFosSpeed е прикажан на овој графикон со помош на функцијата за нето разговор на cFosSpeed.
Слика од графиконот „Грешки на страницата“.
Конечно, последниот графикон означен како „Грешки на страницата“ е показател за тоа колку често системот мора да менува мемориска страница на или од дискот бидејќи физичката меморија на компјутерот се троши. Ова може да ги влоши целокупните перформанси на системот, особено затоа што игрите се познати по нивниот апетит за меморија. Неколку илјади грешки на страници во секунда се нормални, поради начинот на кој оперативниот систем ја организира својата виртуелна меморија. Сепак, неколку грешки од 100 илјади страници во секунда се сомнителни.

Затоа, играјте ја вашата игра и кога работите не функционираат како што се очекуваше, cFosSpeed Game Analyzer ги има најважните читања на брз поглед, особено по голема борба.

cFosSpeed Game AnalyzerCFosSpeed Game Analyzer ги прикажува најважните статистики за перформансите во последните 5 минути.