cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

cFos Известувач - останете во контакт Freeware

cFos Notifier

Известувачот cFos периодично проверува нови извори и ве известува веднаш штом ќе пристигне нешто ново. Потоа, прикажува известување во лентата со задачи на Windows.
Тековниот Известувач cFos ги поддржува следниве извори:

  • Пошта
  • Твитер
  • RSS извори
Симни
cFos Notifier

Благодарение на известувачот cFos, не треба да ја натрупате работната површина со отворени прозорци за прелистувачи или клиенти со е-пошта за да бидете во контакт со светот. Исто така: ако ви треба непрекинато време, можете привремено да „паузирате“ cFos Notifier за да имате тишина што ви треба.

Пошта

cFos Notifier поддржува POP3 и IMAP. Внесете го вашиот сервер за пошта, корисничко име и лозинка за поставување на сметката. cFos Notifier се обидува автоматски да ги открие поставките за сметката на серверот за пошта.
Користете сервер: порта ако користите нестандардна порта. cFos Notifier претпочита шифрирани врски преку некриптирани врски и IMAP преку POP3 заради побрзата проверка на поштата на IMAP.
Може да извршите шифрирани врски и исто така да дозволите само-потпишани сертификати. Како и да е, имајте на ум дека само-потпишаниот сертификат лесно може да биде фалсификуван од напаѓачот, кој потоа може да го послуша вашиот сообраќај.

Твитер

cFos Twitter Notifier image preview
Преглед на вградени слики

Известувачот cFos користи OAuth. На почетокот, треба да го овластите cFos Notifier за пристап до вашата сметка на Twitter. Вие не треба да му дадете на notification cFos вашето корисничко име или лозинка. Кога за прв пат започна, Твитер ве прашува, ако дозволите известувачот cFos да пристапите до вашата сметка и ви дава ПИН. Овој PIN мора да го внесете во полето за внесување cFos Notifier. cFos Notifier тогаш добива пристапен знак, кој може да го отповикате во кое било време.

Функции на Твитер

  • Поддршка за Twitter API 1.1 и HTTPS
  • Ракува повеќе сметки на Твитер
  • Твитовите сега вклучуваат слики на профили
  • Преглед на вградени слики
  • Ги следи вашите списоци во прилог на временската рамка на вашиот дом

Списоци на Твитер

cFos Notifier ги поддржува списоците. На Твитер можете да поставите списоци со луѓе што сакате да ги следите. Ако имате конфигурирано такви списоци, cFos Notifier може да ги прикаже во контекстното мени. Можете да изберете кои списоци треба да ги провери известувачот за cFos. Ова ви овозможува да користите Известувач cFos само за подмножество на дојдовните твитови.

cFos Notifier Twitter list selection

RSS извори

Известувачот cFos во моментов поддржува извори на RSS 2.0. Многу страници и форуми за вести ја нудат својата содржина како RSS-доводи. Само внесете ја URL-точката за RSS 2.0 за додавање нов извор. Ве молиме, известете ни дали има популарна дополнение што Известувачот на cFos се чини дека не го разбира (оставете порака користејќи ја нашата форма за контакт).

Општа операција

cFos Notifier context menu notification

За секој извор можете да го конфигурирате звукот за нотификација, ако е прикажан балон-совет, и изборна икона на лентата со задачи. Ако користите многу извори, препорачуваме да ги исклучите звукот и балонскиот врв за изворите, освен за најважните извори.
Кога ќе го отворите контекстното мени за да добиете преглед на вестите, cFos Notifier ќе обележи нови извори со задебелување. Веднаш штом ќе го отворите соодветниот под-мени, сите записи во него ќе бидат означени како прочитани. За да ги задржите како непрочитани, можете да го отворите под-менито додека го држите притиснато копчето CTRL.
Кога ќе кликнете на запис за RSS извор, ја отворате веб-страницата за тоа RSS запис. Кога ќе кликнете на Твитер, ја отворате страницата со детали на Tweet, каде што можете да комуницирате со тој твит, на пр., Да го повлечете, да ги додавате во омилени места, итн. страница за преглед на храна.

cFos вести

Ние исто така го користиме Твитер како начин да ги информираме нашите следбеници за вести, како што се нови изданија за програми, нови производи, продажба и сл. Да се користи cFos Notifier за да нè следат на Twitter е оптимално да останете во контакт со нас.

Известувач за cFosПреглед на производот за известувачи за cFos.