cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

cFos Personal Net WMI

cFos WMI Monitor, пакет за дополнителни додатоци на cFos Personal Net

Следете ги виталните WMI податоци на вашиот компјутер или паметен телефон.
Бесплатно додаток пакет за корисници на cFos Лична мрежа.

cFos WMI мониторот ви овозможува да ги прикажете скоро сите вредности на WMI за вашиот систем, на пример оптоварување на процесорот, оптоварување со графички процесор, употреба на мрежа, време на пинг, итн.
Пристапете до овие вредности на WMI од каде било.

Инсталација

Преземете и инсталирајте го пакетот cFos WMI Monitor. Содржи скрипти и HTML страници за cFos WMI мониторот. Покрај тоа, таа исто така содржи верзија на cFos Personal Net. Ако вашата верзија е постара од онаа во пакетот cFos WMI Monitor, верзијата cFos PNet автоматски ќе се ажурира.

За да ги спречите другите да пристапат до вашите WMI податоци, cFos WMI Monitor бара валиден корисник со автентикација на HTTP. Значи, треба да конфигурирате корисник, на пример admin во cFos PNet. Можете да го направите ова со повторно извршување на поставувањето. Или можете да додадете нов корисник, на пример кориснички wmi, со отворање /корисници/index.htm како администратор.

Да ги искористиме најголем дел од cFos WMI Monitor, препорачуваме да се инсталира

 • cFosSpeed, нашиот забрзувач на Интернет. Вградениот провајдер WMI ги прави следниве WMI вредности:
  • вкупна брзина на RX
  • вкупна брзина на TX
  • време на пинг
  • Број на конекција за TCP/UDP
  • RX cps
  • TX cps
  Овие вредности одговараат на вашата тековна Интернет врска.
  Вредностите на WMI на Windows соодветствуваат со тековниот мрежен адаптер, без оглед на LAN или Интернет сообраќајот. Можете да ги прикажете сите вредности што се прикажани во прозорецот за статус cFosSpeed.


 • Отворен монитор за хардвер. Исто така, има вграден провајдер WMI кој може да прикаже многу корисни хардверски вредности, како на пр
  • Оптоварување и температура на процесорот
  • Оптоварување и температура на графичкиот процесор
  Овие вредности се особено корисни за гејмерите, музичарите и другите корисници на моќност. Тие помагаат да се утврди дали се достигнати ограничувањата на процесорот, графичкиот процесор или мрежата и даваат вредни совети како да го оптимизирате вашиот систем.

Користење на cFos WMI монитор

Осигурете се дека работи cFos PNet. Ако сакате да извршите cFos WMI Monitor на вашата локална машина, внесете localhost/wmi/wmi.htm во линијата за адреси на веб-прелистувачот. За да ја стартувате од паметен телефон, таблет или друг компјутер во вашата LAN, дознајте ја локалната адреса на вашата локална машина, на пр. 192.168.2.123. Потоа внесете 192.168.2.123/wmi/wmi.htm во линијата за адреси на веб-прелистувачот.

Можеби сакате да ја зачувате оваа веб-страница како омилена или на почетната страница на вашиот паметен телефон/таблет за лесен пристап.

Сега чекај!! За жал, домаќинот Windows WMI може да биде многу бавен. Може да потрае неколку минути додека не се прикаже стандардната вредност на оптоварувањето на процесорот.

Откако WMI е подготвено, можете да додадете нови вредности на WMI или да кликнете на постојните за да ги конфигурирате нивната позиција и боја.

Првото мени „Presets“ нуди (според наше мислење) многу корисни вредности, како оптоварување и фреквенција на процесорот, како и мрежен адаптер за брзина на испраќање и примање. Исто така, содржи интересни вредности cFosSpeed и Open Hardware Monitor Monitor.

Второто мени "Процеси" ги наведува сите тековно водени процеси на Виндоус, за да можете да користите cFos WMI Monitor за следење на процесите. cFos WMI Monitor ја прикажува употребата на процесорот за процесите или N/A ако процесот веќе не работи. Значи cFos WMI Monitor може да послужи како куче за гледање на процеси.

Последното мени ви дава начин да изберете арбитрарни вредности на WMI. Користете за да го изберете вашиот тековен компјутер (обработка каде работи cFos PNet) или мрежна адреса на Windows на друг компјутер со активен провајдер WMI. Тогаш треба да го изберете просторот за имиња WMI. root\cimv2 е стандардно root\cimv2 на Windows, root\cfos е името на просторот за cFosSpeed и root\OpenHardwareMonitor е името на просторот за Отворен хардвер монитор. Потоа, треба да изберете класа WMI, а потоа пример за да му кажете на cFos WMI Monitor кој предмет сакате да се прикаже. На пример, можете да изберете број на одредено јадро на процесорот, за кое сакате да ја прикажете вредноста на оптоварувањето на процесорот. Последниот параметар ја кажува cFos WMI Следете ја вистинската вредност што сакате да ја прикажете.

cFos WMI Monitor, пакет за дополнителни додатоци на cFos Personal NetПреглед и документација за додатокот на cFos Personal Net WMI