cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

cFos Outlook DAV

cFos Outlook DAV Freeware

Синхронизација на облак на вашиот Календар на Outlook, задачи и контакти (за Outlook 2013 и 2016)
Верзија Верзија 1.96

cFos Outlook DAV е додаток Outlook за да се поврзете со папките со календарот и контактните контакти на серверот CalDAV/CardDAV во облакот. За решенија кои се домаќини, можеби ќе сакате да ги испробате услугите на CalDAV/CardDAV на cFos Personal Net.
cFos Outlook DAV сега е бесплатен.

Како да поставите cFos Outlook DAV

  1. Извршете го инсталаторот cFos Outlook DAV за да додадете cFos Outlook DAV како додаток на Outlook. Тестиран е со Outlook 2016 и 2013 година, но треба да работи и со Outlook 2010.
  2. Започнете со Outlook и создадете нова папка со календари. Сега кликнете со десното копче на оваа папка и изберете "Sync with CalDAV". Сега можете да ја конфигурирате папката со повторно кликнување со десното "Config CalDAV Sync" и избирање на "Config CalDAV Sync".
  3. Синхронизацијата на задачите и контакти работат точно како синхронизација на состаноци. Кликнете со десното копче на папката со задачи и конфигурирајте ја URL-то и корисничкото име/лозинка, како и за состаноци. Можете да ги користите истите УРЛ, корисничко име, лозинка како и за вашите состаноци. Сепак, за задачите ова не работи со Google (видете подолу).
Image of a stop watch

Колку е ефективно обликувањето на сообраќајот во cFosSpeed?

Christoph Lüders & Christian Carazo, cFos Software GmbH - 26 октомври 2018 година
Симни: cfosspeed-traffic-shaping-report.pdf Flag symbol for English language

Како да синхронизирате календарот CalDAV или книгата за адреси на CardDAV со Outlook во 5 чекори

baikal logo pnet logo davical logo egroupware logo gmx logo google logo one logo owncloud logo posteo logo sarenet logo sogo logo synology logo webde logo

Изберете го типот на серверот CalDAV/CardDAVДоколку успешно користите cFos Outlook DAV со календар или сервер за контакти што не се вклучени во нашата листа, Ве молиме, разгледајте ни ги испраќате информации за вашата конфигурација користејќи ја нашата форма за контакт.

cFos операција Outlook DAV

Кога ќе започнете Outlook, cFos Outlook DAV се обидува да ги синхронизира сите податоци на папките Outlook со серверот CalDAV/CardDAV. Ако нешто на серверот е променето, промените се рефлектираат во вашите папки на Outlook. Така, податоците додадени или модифицирани на серверот ќе бидат додадени или изменети во вашата локална папка. Податоците избришани на серверот ќе бидат избришани во вашата локална папка. Оваа синхронизација се прави на секои n минути во зависност од интервалот за синхронизација што сте го навеле во поставката на папката.

Секогаш кога додавате, менувате или бришете настан во вашите локални папки, можете да ги ажурирате податоците за серверот со помош на копчето "Sync All" во лентата. Треба да размислите да го сторите истото пред да го затворите Outlook.

Податоците за конфигурација на папката се чуваат во директориумот C:\Users\ YOUR_USERNAME \AppData\Local\cFos\outlook_dav. Директориумот C:\ProgramData\cFos\outlook_dav содржи folder_setup.hta, за да можете подоцна да ја промените вашата конфигурација. Лозинките се чуваат со претходните "!" и екриптиран во лет веднаш штом cFos Outlook DAV им треба. Во C:\Users\ YOUR_USERNAME \AppData\Local\cFos\outlook_dav исто така можете да најдете датотека trace.txt со дневник на последните операции за синхронизација.

cFos Outlook DAV ги користи поставките за прокси за Internet Explorer. Можете да ги промените во Контролниот панел -> Мрежа и Интернет -> Поставки за прелистувач.

За да ги игнорирате SSL-пораките за грешка на сертификатот, можете да ја поставите вредноста игнорирате_ssl_errors = 1 во клучот за регистар на Windows HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\cFos\outlook_dav.

За да ги решите проблемите со кодираните викари со картички UTF-8, поставете File -> Options -> Advanced -> Меѓународни опции -> Преферирано кодирање за излезни картички до UTF-8

преглед на производот на cFos Outlook DAV.