cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE
Image of a stop watch

Колку е ефективно обликувањето на сообраќајот во cFosSpeed?

Christoph Lüders & Christian Carazo, cFos Software GmbH - 26 октомври 2018 година
Симни: cfosspeed-traffic-shaping-report.pdf Flag symbol for English language

Сè што треба да знаете за cFosSpeed статус Виндоус и кожи

Виндоус статус cFosSpeed прикажува важна статистика за вашата тековна Интернет врска. Треба да ја изберете кожата што е најкорисна за вас, на пр. Кожните икони кои се интегрираат во лентата за задачи или кожата за анализа на сообраќајот со статистика во реално време за вашите тековни различни типови сообраќај. Ве молиме, гласајте на различните кожи. Ова ќе ни помогне при дизајнирање на следниот прозорец на кожата.

Кожа за историја на течни кристали

Budget used in %
Број на TCP/UDP/TCP + UDP конекции (може да се менува)
Број на врски TCP/UDP (графички приказ)
0 = никој / 1 = еден / 2 = два до пет / 3 = повеќе од пет
Пинг време во ms
tx_shape_level / rx_shape_level
Прекинувач за режим на ниска латентност
= во моментот на (доколку е потребно) / = секогаш вклучено / нема стрелка = исклучено
Преземи-приказ на активност
Историја на стапката на трансфер на преземање (вкупно) во%
Историја на стапката на трансфер на преземање (локална) во%
Поставете приказ на активност
Историја на стапката на пренос на испраќање (вкупно) во%
Историја на стапката на трансфер на испраќање (локална) во%
Преземи CPS стапка
Поставете CPS стапка

Ниво на облик

Посветлиот индикатор е видлив, толку повеќе Traffic Shaping работи за секоја од насоките за трансфер.

Стапка на трансфер во%

Хоризонталните графикони со ленти за преснимување и преземање го прикажуваат тековниот трансфер како процент од максималната достигната стапка на трансфер на ажурирање/преземање од последната инсталација или калибрација на cFosSpeed. Вкупните и локалните стапки на трансфер се поврзани со водење cFosSpeed во режим со повеќе корисници. Локалните ги прикажуваат стапките на трансфер само за тековниот компјутер, додека вкупниот - количината на сообраќај во рамките на локалната мрежа.

Позадината

Транспарентната позадина на прозорецот за статус може да се замени со непроaирна, со примена (под Виста и Виндоус 7 со администраторски права) следниве измени во датотеката net.ini во директориумот [директориумот за инсталација на cFosSpeed]\liquid_crystal_skin:

линија 7: background=background.tga -> ;background=background.tga
линија 7 8: ;background=matrix.tga -> background=matrix.tga

Датотеката matrix.tga (во истиот директориум) може да се измени според вашите потреби со употреба на соодветна графичка програма.

Сокриј прозорец за статус

Деактивирање на прозорецот за статус cFosSpeed

Можете да го деактивирате прозорецот за статус cFosSpeed со десен клик на него, избирајќи ги поставките за прозорецот и потоа да го деактивирате "Авто-приказ/Автоматско скривање".

Како да направите своја кожа

Вовед за создавање на свои кожи може да се најде во нашиот туторијал за дизајн на кожаenglish

Прозорец за статус на cFosSpeed (кожи)

Метро кожа
Метро кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Анализа на сообраќајот Увид на кожата
Кожа за анализа на сообраќајот
Кожа за анализа на сообраќајот
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Икона за анализа на сообраќајот
Кожа за историја на течни кристали
Течна кристална кожа
Течна кристална кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариумска кожа
Аквариумска кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариум икона кожа
Аквариум икона кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете


Корисничка кожа
LED диоди на тастатурата
Поддршка на тастатурата Logitech

Кожа за историја на течни кристалиОбјаснување на сите елементи на екранот во кожата cfosSpeed течен кристал историја.