cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE
Image of a stop watch

Колку е ефективно обликувањето на сообраќајот во cFosSpeed?

Christoph Lüders & Christian Carazo, cFos Software GmbH - 26 октомври 2018 година
Симни: cfosspeed-traffic-shaping-report.pdf Flag symbol for English language

Сè што треба да знаете за cFosSpeed статус Виндоус и кожи

Виндоус статус cFosSpeed прикажува важна статистика за вашата тековна Интернет врска. Треба да ја изберете кожата што е најкорисна за вас, на пр. Кожните икони кои се интегрираат во лентата за задачи или кожата за анализа на сообраќајот со статистика во реално време за вашите тековни различни типови сообраќај. Ве молиме, гласајте на различните кожи. Ова ќе ни помогне при дизајнирање на следниот прозорец на кожата.

Кожа за анализа на сообраќајот

Покажете/скријте ја областа за активирање на слотот
Индикатор за обликување на TX
Варијанса на време на пинг
Отворете го дијалогот за конфигурација на слот
Отворете го прозорецот за тековни врски
Прекинувач за режим на ниска латентност
= во моментот на (доколку е потребно) /
= секогаш вклучено / нема стрелка = исклучено
Префрлете се меѓу нормалната и голема верзија на кожата
Преземи приказ на активност
Пинг време во ms
Број на TCP/UDP/TCP + UDP конекции (може да се менува)
Поставете приказ на активност
Преземи CPS стапка
Поставете CPS стапка
Графикони Стапка на трансфер во% за слотови 1-10
Деактивиран слот
Активиран слот
Графички ленти Стапка на трансфер во% за активни слотови

Стапка на трансфер во%

Графиконите на слотот ги прикажуваат тековните стапки на трансфер како процент од максималната достигната стапка на трансфер од последната инсталација или калибрацијата на cFosSpeed.

Слотовите

Конфигурацијата на слотови 1-10 (како дел од поставките cFosSpeed) може да се пристапи со кликнување на копчето за дијалог за конфигурирање отвор на слотот на кожата или со употреба на влез во менито Опции/поставки на иконата за systray. Секој слот може да се конфигурира и преименува индивидуално.

Позадината

Транспарентната позадина на прозорецот за статус може да се замени со непро opирна, со примена (под Виста и Виндоус 7 со администраторски права) следниве измени во датотеките net.ini и net_l.ini во директориумот [директориумот за инсталирање на cFosSpeed] \traffic_analysis_skin:

линија 7: background=background_blank(_l).tga -> ;background=background_blank(_l).tga
линија 8: ;background=background_color(_l).tga -> background=background_color(_l).tga

Датотеките background_color (_l) .tga (во истиот директориум) може да се модифицираат на вашите потреби со употреба на соодветна графичка програма. Транспарентната површина на сликите не смее да се менува.

Сокриј прозорец за статус

Деактивирање на прозорецот за статус cFosSpeed

Можете да го деактивирате прозорецот за статус cFosSpeed со десен клик на него, избирајќи ги поставките за прозорецот и потоа да го деактивирате "Авто-приказ/Автоматско скривање".

Како да направите своја кожа

Вовед за создавање на свои кожи може да се најде во нашиот туторијал за дизајн на кожаenglish

Прозорец за статус на cFosSpeed (кожи)

Метро кожа
Метро кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Анализа на сообраќајот Увид на кожата
Кожа за анализа на сообраќајот
Кожа за анализа на сообраќајот
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Икона за анализа на сообраќајот
Кожа за историја на течни кристали
Течна кристална кожа
Течна кристална кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариумска кожа
Аквариумска кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариум икона кожа
Аквариум икона кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете


Корисничка кожа
LED диоди на тастатурата
Поддршка на тастатурата Logitech

Кожа за анализа на сообраќајотОбјаснување на сите елементи на екранот во кожата cfosSpeed Анализа на сообраќајот.