cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Image of a stop watch

Колку е ефективно обликувањето на сообраќајот во cFosSpeed?

Christoph Lüders & Christian Carazo, cFos Software GmbH - 26 октомври 2018 година
Симни: cfosspeed-traffic-shaping-report.pdf Flag symbol for English language

Сè што треба да знаете за cFosSpeed статус Виндоус и кожи

Виндоус статус cFosSpeed прикажува важна статистика за вашата тековна Интернет врска. Треба да ја изберете кожата што е најкорисна за вас, на пр. Кожните икони кои се интегрираат во лентата за задачи или кожата за анализа на сообраќајот со статистика во реално време за вашите тековни различни типови сообраќај. Ве молиме, гласајте на различните кожи. Ова ќе ни помогне при дизајнирање на следниот прозорец на кожата.

Кожа на Шинхер

Оваа компактна кожа е дизајнирана од корисник cFosSpeed, кој штотуку го изменил течниот кристал.
Може да ја преземете кожата од нашата страница
: Кожа на Шинхер

Поставете CPS стапка
Ставете ја стапката на трансфер во%
Поставете приказ на активност
Преземи CPS стапка
Преземи стапка на трансфер во%
Преземи приказ на активност
tx_shape_level / rx_shape_level
Пинг време во ms
Број на врски TCP/UDP (графички приказ)
0 = никој / 1 = еден / 2 = два до пет / 3 = повеќе од пет
Број на врски TCP/UDP

Користете LED диоди на тастатурата за да ги прикажете информациите во форма на сообраќај

cFosSpeed може да ги користи ЛЕД-то со броевите Num и Lock и Scroll Lock за да прикаже информации за тековниот интернет сообраќај. Ова е особено корисно за гејмерите и корисниците на целата апликација, кои не можат да го видат прозорецот за статус cFosSpeed. Со користење на LED диоди на тастатурата се посочуваат најважните статистики за сообраќајот: LED диоди на тастатурата

Сокриј прозорец за статус

Деактивирање на прозорецот за статус cFosSpeed

Можете да го деактивирате прозорецот за статус cFosSpeed со десен клик на него, избирајќи ги поставките за прозорецот и потоа да го деактивирате "Авто-приказ/Автоматско скривање".

Како да направите своја кожа

Вовед за создавање на свои кожи може да се најде во нашиот туторијал за дизајн на кожаenglish

Прозорец за статус на cFosSpeed (кожи)

Метро кожа
Метро кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Анализа на сообраќајот Увид на кожата
Кожа за анализа на сообраќајот
Кожа за анализа на сообраќајот
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Икона за анализа на сообраќајот
Кожа за историја на течни кристали
Течна кристална кожа
Течна кристална кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариумска кожа
Аквариумска кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариум икона кожа
Аквариум икона кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете


Корисничка кожа
LED диоди на тастатурата

Корисничка кожаLED диоди на тастатуратаОбјаснување на сите елементи на екранот во кожните корисници на cfosSpeed / Употреба на LED диоди на тастатурата.