cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE
Image of a stop watch

Колку е ефективно обликувањето на сообраќајот во cFosSpeed?

Christoph Lüders & Christian Carazo, cFos Software GmbH - 26 октомври 2018 година
Симни: cfosspeed-traffic-shaping-report.pdf Flag symbol for English language

Сè што треба да знаете за cFosSpeed статус Виндоус и кожи

Виндоус статус cFosSpeed прикажува важна статистика за вашата тековна Интернет врска. Треба да ја изберете кожата што е најкорисна за вас, на пр. Кожните икони кои се интегрираат во лентата за задачи или кожата за анализа на сообраќајот со статистика во реално време за вашите тековни различни типови сообраќај. Ве молиме, гласајте на различните кожи. Ова ќе ни помогне при дизајнирање на следниот прозорец на кожата.

Метро кожа

Отворете го прозорецот за тековни врски
Прекинувач за режим на ниска латентност
= во моментот на (доколку е потребно) / = секогаш вклучено / нема стрелка = исклучено
Преклопник: Голема кожа > нормална кожа > икона кожа
Пинг време во ms
Дистрибуција на врски - IPv4 (.) / IPv6 (:)
Број на врски TCP/UDP
Поставете CPS стапка
Преземи CPS стапка
Историја на стапката на трансфер на преземање (локална) во%
Историја на стапката на трансфер на преземање (вкупно) во%
Историја на стапката на трансфер на испраќање (локална) во%
Историја на стапката на пренос на испраќање (вкупно) во%
Преземи стапка на трансфер (вкупно) во%
Преземи стапка на трансфер (локална) во%
Ставете ја стапката на трансфер (вкупно) во%
Ставете ја стапката на трансфер (локална) во%
Сокриј прозорец за статус

Деактивирање на прозорецот за статус cFosSpeed

Можете да го деактивирате прозорецот за статус cFosSpeed со десен клик на него, избирајќи ги поставките за прозорецот и потоа да го деактивирате "Авто-приказ/Автоматско скривање".

Како да направите своја кожа

Вовед за создавање на свои кожи може да се најде во нашиот туторијал за дизајн на кожаenglish

Прозорец за статус на cFosSpeed (кожи)

Метро кожа
Метро кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Анализа на сообраќајот Увид на кожата
Кожа за анализа на сообраќајот
Кожа за анализа на сообраќајот
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Икона за анализа на сообраќајот
Кожа за историја на течни кристали
Течна кристална кожа
Течна кристална кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариумска кожа
Аквариумска кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариум икона кожа
Аквариум икона кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете


Корисничка кожа
LED диоди на тастатурата
Поддршка на тастатурата Logitech

Метро кожаОбјаснување на сите елементи на екранот во кожата cfosSpeed Метро.