cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Што е Traffic Shaping?

Traffic Shaping го приоритизира трансферот на податоци на на интернет конекциите во начин каде што всушност го користите вашиот максимум сообраќај во двете насоки. Како додатно, cFos и cFosSpeed го контролираат трансферот на податоци за осигурување да пинг времето секогаш остане минимално. За повеќе информации, молиме проверете објаснување на Traffic Shaping

Како можам да го откријам бенефитот од cFos Traffic Shaping самиот?

Треба да ги забележите следните ефекти:

 • Беспрекорно сурфање / Веб-страни вчитување
 • Максимум брзина на превземање при прикачување
 • Низок пинг при прикачување, превземање, и при делење фајлови
 • Играчките конекции остануваат одговорни дури и за време на симулациите на трансфер на податоци
 • Подобар квалитет на линијата за Voice-over-IP (VoIP)

Не треба да верувате на ова, но можете да го измерите самите: Рачно

Што друго прави Traffic Shaping?

cFosSpeed листа на карактеристики

Како оптимално да го калибрирам cFos / cFosSpeed?

 • Исчистете ги traffic shaping податоците со кликнување на "чисти калибрирање податоци"
 • Направи кратко полна-брзина превземање. (5-10 секунди)
 • Направи долго полна-брзина прикачување (30 сек - 1 мин).
  Тоа е важно дека ова прикачување е што можно побрзо, пр, дека серверот што испраќате е близу и е моќен (како вашиот mail сервер или друг брз FTP сервер). дури, важно е да немате стартувано превземања додека го правите ова прикачување. со брзина на прикачување од 256 kbit/с треба да испратите некој 2 mbyte до другата страна.
 • Тоа е тоа. Конекцијата е добро калибрирана ако имате полна-експлозија прикачување и уште имате низок пинг (двете можат да се гледат со статус прозорецот).
Како оптимално да се калибрира обликот на сообраќајот на cFos и како можете да проверите дали работи.