cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Traffic Shaping опции / Повеќе-Корисници верзија

Екранслика :: Поставки за поврзување

За секоја конекција, можете да ги наместите следните подесувања:

Traffic Shaping Мод (Повеќе-Корисничка Верзија)

Не кооперативно - Постои машина без cFos TS на вашата LAN
Вие ја користите вашата врска со неколку други машини истовремено и барем една од нив нема облик на сообраќај cFos.

Нето разговор - Пренесете ја статистиката на сообраќајот на вашата LAN
За да ја подобрите точноста, испратете ги статистиките за обликување сообраќај на други компјутери на вашата локална (домашна) мрежа. Нема податоци се испраќаат на Интернет.

Пинг Варијанс - Користете напредно обликување на сообраќајот за да се приспособите за различно време на пинг
Соберете статистика за пинг за да се приспособите за варијации во временските пинг-страници; особено корисно за мобилни/безжични врски.

Медиум/Протокол

 • Адаптирање: cFos/cFosSpeed ќе ја адаптира вашата конекција автоматски. Користете го ова подесување само ако не сте сигурни од како вид е вашата конекција. во обратно, изберете ги подесувањата кој се за вашата конекција. Подобро избераните подесувања одговараат на вашата конекција типот, и низкиото пинг време.
 • DSL (PPPoE): Нај широкопојасен DSL протокол (често користен во USA, Германија, Источна Европа, и други главни маркети).
  PPPoE објаснување @ wikipedia.org
 • DSL (PPPoA/VCmux): Чест стандард во Англија.
  PPPoA објаснување @ wikipedia.org
 • DSL (PPPoA/LLC): Понекогаш користен во Англија
  PPPoA објаснување @ wikipedia.org
 • DSL (PPTP) Постар DSL стандард сеуште во употреба во некој делови во Франција.
  PPTP објаснување @ wikipedia.org
 • Кабел: Интернет преку ТВ кабел со сообраќај различно ослабувачки во зависност од употребата и времето на денот.
  Кабелска техника @ wikipedia.org
 • ISDN: 8 или 16 kbytes, бификсиран, PPP во HDLC рамки
  ISDN објаснување @ wikipedia.org
 • IP преку AAL5: IP пренос на податоци преку ATM
  ATM Адаптирачки слој @ wikipedia.org
 • RFC 1483/2684: DSL преку ATM мост
 • Кадар бројач: Брзината на трансфер варира со бројот на пакети податоци испратени по времен интервал. Понекогаш користен во Грција.
 • Миксувана IP/Кадар бројач: Собраќајот за превземање се управува како во "Frame Count", сообраќајот за прикачување како во "Cable". Користен од некој кабелски провајдери како ish.

Наместете го точниот медиум / протокол ако знаете точно кој трансфер медиум/протокол е користен. Ако се двоумите, користете Прилагодлив.

Како оптимално да го калибрирам cFos / cFosSpeed?

 • Исчистете ги traffic shaping податоците со кликнување на "чисти калибрирање податоци"
 • Направи кратко полна-брзина превземање. (5-10 секунди)
 • Направи долго полна-брзина прикачување (30 сек - 1 мин).
  Тоа е важно дека ова прикачување е што можно побрзо, пр, дека серверот што испраќате е близу и е моќен (како вашиот mail сервер или друг брз FTP сервер). дури, важно е да немате стартувано превземања додека го правите ова прикачување. со брзина на прикачување од 256 kbit/с треба да испратите некој 2 mbyte до другата страна.
 • Тоа е тоа. Конекцијата е добро калибрирана ако имате полна-експлозија прикачување и уште имате низок пинг (двете можат да се гледат со статус прозорецот).
Обликување на сообраќајотДобро подесување: како да ги контролирате опциите за обликување на сообраќајот за оптимални перформанси.