cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производи за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од страна на креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Добијте бесплатна лиценца (cFosSpeed) за да ни помогнете со 10 или повеќе прегледи.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме овие текстови. Кликнете на копчето за да започнете со режимот на ревизија.

Овозможете го пренасочувањето на портата за D-Link DIR-655


D-Link DIR-655 Step 1

1 Внесете ја IP-рутерот во вашата адреса за адреса на Интернет brrwser и најавете се како admin. Ако ова е прво време за најава, можете да пробате само да кликнете на "Log In". Стандардна IP: 192.168.0.1, стандардно име на корисник: admin, стандардна лозинка: ништо (оставете го празно). Овие информации можете да ги најдете на етикетата на дното на рутерот.D-Link DIR-655 Step 2

2 Кликнете на "ADVANCED"D-Link DIR-655 Step 3

3 Кликнете на "PORT FORWARDING"D-Link DIR-655 Steps 4-8

4 Внесете име во полето "Name", пример: "cFos Personal Net"

5 Внесете ја IP адресата на компјутерот што работи cFos Лична мрежа во полето "IP Address". Можете исто така да ја изберете IP адресата со помош на паѓачката листа и да кликнете на "<<"

6 Внесете порта "80" во полето "TCP" и оставете го "UDP" празно

7 Не заборавајте да го проверите

8 Кликнете на "Save Settings"D-Link DIR-655 Step 9

9 Кликнете на "Reboot Now" и почекајте рутерот да се рестартираПренасочувањето на пристаништето сега е конфигурирано за вашиот компјутер!

Овозможете го пренасочувањето на портата за D-Link DIR-655Упатства за активирање на Port Forwarding за D-Link DIR-655