cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производи за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од страна на креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Добијте бесплатна лиценца (cFosSpeed) за да ни помогнете со 10 или повеќе прегледи.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме овие текстови. Кликнете на копчето за да започнете со режимот на ревизија.

Овозможете пренасочување на портата за Mikrotik MIKROTIK RB951G-2HnD


Mikrotik MIKROTIK RB951G-2HnD Step 1

1 Пријавете се во рутерот користејќи го вашето корисничко име и лозинка (Default-IP: 192.168.88.1, Најава: admin, лозинка: нема)Mikrotik MIKROTIK RB951G-2HnD Steps 2-5

2 Кликнете на "IP"

3 Кликнете на "Firewall"

4 Кликнете на "NAT"

5 Кликнете на копчето "Add New" за да додадете ново правилоMikrotik MIKROTIK RB951G-2HnD Steps 6-9

6 Синџир: dnnat

7 Протокол: tcp

8 ДС Порта: 80

9 Во Интерфејс: етер1-портал (еден од интерфејсите на рутерот)Mikrotik MIKROTIK RB951G-2HnD Steps 10-13

10 Скролувајте ја страницата надолу во полето "Action"

11 Дејство: dst-nat

12 До адреси: 192.168.88.253 (IP адреса на компјутерот cFos Лична мрежа работи)

13 До пристаништата: 80Mikrotik MIKROTIK RB951G-2HnD Steps 14-16

14 Движете се назад на горната страна и проверете дали е овозможено правилото (по дифолт е овозможено)

15 Кликнете на "Apply"

16 Кликнете на „OK“ и потоа отклучете се од рутеротПренасочувањето на пристаништето сега е конфигурирано за вашиот компјутер!

Овозможете пренасочување на портата за Mikrotik MIKROTIK RB951G-2HnDУпатства за активирање на пристаништето за пристаниште за Mikrotik MIKROTIK RB951G-2HnD