cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производи за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од страна на креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Добијте бесплатна лиценца (cFosSpeed) за да ни помогнете со 10 или повеќе прегледи.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме овие текстови. Кликнете на копчето за да започнете со режимот на ревизија.

Овозможете го пренасочувањето на портата за Netgear R6300v2


Следниот водич е наменет за најновиот официјален фирмвер (R6300v2-V1.0.4.6_10.0.76.zip) кој можете да го преземете од овде.


Netgear R630v2 Step 1

1 Пријавете се на веб-порталот на вашиот рутер (www.routerlogin.net, или 192.168.1.1) со вашето корисничко име и лозинка. Стандардното корисничко име е admin, а основната лозинка е passwordNetgear R630v2 Step 2

2 Кликнете на табулаторот "ADVANCED" на горниот делNetgear R630v2 Steps 3-4

3 Кликнете на папката "Advanced Setup" на левиот панел

4 Кликнете на ставката "Port Forwarding / Port Triggering" во папкатаNetgear R630v2 Steps 5-6

5 Од полето за избор, изберете "HTTP"

6 Внесете ја IP адресата на вашиот компјутер cFos Personal Net работи во полето "Server IP Address", а потоа кликнете на копчето "+ Add"Пренасочувањето на пристаништето сега е конфигурирано за вашиот компјутер!

Овозможете го пренасочувањето на портата за Netgear R6300v2Упатства за активирање на Port Forwarding за Netgear R6300v2