cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производи за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од страна на креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Добијте бесплатна лиценца (cFosSpeed) за да ни помогнете со 10 или повеќе прегледи.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме овие текстови. Кликнете на копчето за да започнете со режимот на ревизија.

Овозможете го пренасочувањето на портата за DRAYTEK VIGOR 2830n


DRAYTEK VIGOR 2830n Step 1

1 Пријавете се во рутерот со вашето корисничко име и лозинка (стандардна IP: 192.168.1.1 - основно корисничко име/лозинка: admin)DRAYTEK VIGOR 2830n Steps 2-3

2 Кликнете на "System Maintenance" и "Management" во главното мени лево

3 Променете го HTTP-портот во панелот "Management Port Setup" од 80 на различно (како што е 8080)DRAYTEK VIGOR 2830n Steps 4-5

4 Кликнете на "NAT" и "Port Redirection" во главното мени лево

5 Кликнете на индекс со неискористено име на услугата (на пр. "1")DRAYTEK VIGOR 2830n Steps 6-8

6 Одберете го полето "Enable"

7 Внесете име за пренасочување (како на пр. "cFos лична мрежа") во полето "Service Name". Изберете "TCP" на паѓачкото копче "Protocol". Внесете 80 во двете полиња "Public Port" и "Private Port". Конечно внесете ја (по можност статичката) IP-адреса на компјутер cFos Personal мрежа што се вклучува во полето "Private IP"

8 Кликнете на копчето "OK"Пренасочувањето на пристаништето сега е конфигурирано за вашиот компјутер!

Овозможете го пренасочувањето на портата за DRAYTEK VIGOR 2830nУпатства за активирање на пристаништето за пристаниште за DRAYTEK VIGOR 2830n