cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производи за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од страна на креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Добијте бесплатна лиценца (cFosSpeed) за да ни помогнете со 10 или повеќе прегледи.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме овие текстови. Кликнете на копчето за да започнете со режимот на ревизија.

Овозможете го пренасочувањето на портата за Netgear JWNR2010


Netgear JWNR2010 Step 1

1 Одете на 192.168.1.1 од омилениот прелистувач и внесете ги корисничкото име и лозинката на рутерот (стандардно корисничко име: admin, лозинка: password)Netgear JWNR2010 Steps 2-4

2 Изберете го табулаторот "Advanced" одозгора

3 Откако ќе изберете „Advanced Setup“, ќе видите „Port Forwarding / Port Triggering

4 Изберете "Port Forwarding / Port Triggering". Радио копчето "Port Forwarding" ќе биде избрано по дифолт. Ако не е, изберете гоNetgear JWNR2010 Steps 5-7

5 Внесете ја IP адресата на компјутерот каде работи cFos Personal Net.

6 Сега од паѓачкото мени изберете Име на услуга „HTTP“

7 Притиснете "Add"Netgear JWNR2010 Steps 8-9

8 Ако направите сè совршено, ќе видите нова линија

9 Ако сакате да ги уредувате овие поставки во иднина изберете го копчето за радио и кликнете на "Edit service"Netgear JWNR2010 Steps 10-11

10 Може да уредувате која било од овие поставки во кое било време посакате

11 Откако ќе го промените изберете „ApplyПренасочувањето на пристаништето сега е конфигурирано за вашиот компјутер!

Овозможете го пренасочувањето на портата за Netgear JWNR2010Упатства за активирање на Port Forwarding за Netgear JWNR2010