cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

cFos Лична мрежа, личен веб-сервер

cFos Personal Net (PNet) е целосно опремен HTTP-сервер наменет за лична и професионална употреба. За лична употреба, наместо да хостирате веб-страници со веб-водителка, вие едноставно ја стартувате на вашата Windows машина. За професионална употреба, изнајмувате виртуелен компјутер на Windows или посветен компјутер од веб-управувач и го стартувате таму.

Користејќи cFos PNet, го конфигурирате вашето присуство на веб во вашата позната околина за прозорци. Покрај тоа, скриптирањето од страната на клиентот и серверот користат ист јазик: JavaScript.

cFos PNet овозможува лесно споделување, преземање и поставување датотеки без дополнителна конфигурација. Едноставно копирајте ги датотеките во јавната папка и секој може да ги преземе со помош на нормален веб прелистувач.

cFos PNet исто така доаѓа со скрипти за конфигурирање на кориснички сметки. Ова ви овозможува да им овозможите на другите да испраќаат пристап до вашата машина. Повторно, за да испратите датотеки, потребен е само веб прелистувач.

Ако сакате да прилагодите cFos PNet, можете да користите датотеки .taccess слични на Apache и JavaScript. cFos PNet доаѓа со моќна функционалност на професионални веб-сервери.

Предности на личната мрежа на cFos

 • Инстант веб-хостинг на вашиот компјутер без провајдер за хостирање.
  Нема потреба да инсталирате дополнителен софтвер, како клиент FTP, итн.
 • Нема централен сервер, каде некој може да ја види целата комуникација.
  Споделување датотеки на лично ниво.
 • Лесно поставување на датотеки со корисници.
  Привремен сервер за лесно пренесување на датотеки на големи датотеки без пошта.
cFos PNet Sidebar Gadget Галантерија за странична лента за Виндоус Виста/7
 • На вашите корисници / клиенти им е потребен само веб-прелистувач.
  Не е потребна дополнителна инсталација на софтвер.
 • Синхронизација на датотеки, календари и адресари со WebDAV, CalDav и CardDav
 • Вграден UPnP медиумски сервер.
 • Го прикажува бројот на тековните врски и напредокот на тековните трансфери на датотеки. Корисниците на Windows 8 можат да ја користат верзијата HTML на паб/корисници/gadget.htm.
 • Галантерија за странична лента за Виндоус Виста/7
  Го прикажува бројот на тековните врски и напредокот на тековните трансфери на датотеки. Корисниците на Windows 8 можат да ја користат верзијата HTML на паб/корисници/gadget.htm.
 • Екстремно кратко време за одговор.
  cFos PNet целосно ја користи мулти-нишката / мулти-основната архитектура на современите процесори, така што паралелно може да се извршат повеќекратни барања / скрипти за HTTP. Покрај тоа, датотеките за .htaccess и JavaScript се складирани. Во нашите тестови за брзина cFos PNet беше толку брз, ограничувачки фактор беше датотечниот систем, а не веб-серверот.
 • Многу лесна интеграција на JavaScript.
  Можете да ги скриптирате вашиот сервер и прелистувачот на ист јазик.
 • Беспрекорна интеграција на HTTP автентикацијата со скриптирање.
 • Вградените списоци со хаш (база на податоци без SQL), повторно зачувани и голема брзина.
 • Лесно сметководство на корисници.
 • Вградената компресија на gzip / deflate исто така достапна од JavaScript.
 • Шифрирање на лозинка за време на летање.
 • Вграден испраќач на пошта.

Зошто треба да пробате

Денешните веб-апликации се дизајнирани со што поголема функционалност во прелистувачот на клиентот и со мала функционалност во серверот. Ова е можно затоа што сите нови прелистувачи (вклучувајќи ги и мобилните прелистувачи) сега поддржуваат стандардно усогласена JavaScript и DOM. JQuery и другите библиотеки на прелистувачи го прават клиентот дел од веб-апликацијата многу лесен за пишување. Брзите JavaScript-мотори им овозможуваат на прелистувачите да прават и интензивна работа. Значи, серверот, како што е често единечен пример, треба да стори што е можно помалку. Главните функции се контролирање на легитимен пристап до ресурси и одржување постојана состојба. На пример, прелистувачот на клиентот бара податоци, сорти, ги подготвува и ги прикажува на корисникот без помош на серверот. Улогата на серверот е само да ги задржи податоците во конзистентна состојба. Во овој случај, скриптирањето од страна на серверот може да се сведе на минимум. Затоа, можеби ќе сакате да користите лесен сервер со лесни скрипти, како cFos PNet.

cFos документација за лична мрежа

cFos документација за лична мрежаПрегледПреглед на карактеристиките и предностите на cFos Personal Net.