cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

cFos Личен нет медија сервер

cFos Personal Net има вграден UPnP медија сервер. Можете да го активирате со поставување на клучот „ активиран_мердервер = 1“ во делот [параметар] на GLOBAL.INI во директориумот на programdata\cfos\cfospnet.

Основниот директориум за медиуми (аудио, видео, слики) е по дифолт media во pub директориумот. Може да го промените со клучот media_dir=<directory> во делот [param] на GLOBAL.INI. Треба да биде поддиректориум на pub. cFos Personal Net исто така го користи името на медиумскиот директориум за да кодира URL-адреси на вашите медиуми, додавајќи .enc на неа. На пример /медиуми/... станува /media.enc/... Значи, не треба да користите директориум /media.enc.
cFos Personal Net го проверува директориумот за медиуми и поддиректориумите против поставките за автентикација на HTTP и само пријавува датотеки или директориуми со неограничен пристап до јавноста со методот HTTP GET. Кога ќе го вклучите UPnP медиа серверот, cFos Personal Net автоматски ќе ги отвори UDP портата 1900 и TCP портата 2869 (ова се стандардни UPnP порти) во Windows Firewall.

По рестартирањето на cFos Personal Net, сите датотеки во медиумскиот директориум и поддиректориумите се скенираат за audio/*, video/* и image/* типови содржини и се пријавуваат на кој било клиент UPnP во вашата LAN. Управувачите на UPnP (на пр. Телевизори или радија на Интернет, итн.) Потоа можат да ги побараат овие датотеки и да ги репродуцираат. Може да го пробате со Windows Media Player за брз тест. По рестартирањето на cFos Personal Net, треба да видите нов запис во табулаторот Медиумска библиотека во Windows Media Player.

cFos документација за лична мрежа

cFos документација за лична мрежаUPnP медија серверДокументација за карактеристиките на серверот за медиуми на cFos Personal Net