cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Направете cFos лична мрежа достапна однадвор

Повеќето корисници на Интернет денес не користат јавно Интернет-адреси директно. Наместо тоа, тие имаат инсталиран рутер кој преведува јавни Интернет-адреси на адреси на нивната приватна мрежа. Значи, секогаш кога корисникот иницира врска со надворешната страна, рутерот автоматски поставува привремено мапирање помеѓу приватната адреса и пристаништето и јавната адреса. Но, кога корисник однадвор пристапува до вашиот рутер (и локална мрежа), рутерот не знае на кој компјутер во мрежата, тој ќе го проследи „повикот“.

Затоа за лична мрежа на cFos треба да поставите пренасочување на портата NAT во вашиот рутер. Одете во поставувањето на вашиот рутер и побарајте подесување на NAT, пренасочување на портата NAT, правила на NAT или слично. Потоа додадете правило за TCP врските да ја мапираат портата 80 (за HTTP и портата 443 за HTTPS) до портата 80 од машината во која работи cFos Personal Net.

Инструкции за тоа како да се овозможи пренасочување на порта за различни рутери се достапни овде.

Исто така, треба да проверите дали сообраќајот кон cFos лична мрежа може да патува низ заштитниот ид. cFos Personal Net може автоматски да ја отвори портата 80 во огнениот ид на Виндоус, но не и во производи за заштитен ид / антивирусни производи на други добавувачи. Исто така, некои рутери имаат заштитен wallид, исто така. Ве молиме, дозволете го TCP сообраќајот за портата 80 (а можеби и 443) да достигне cFos лична мрежа.

Велат дека машината што ја извршувате cFos Personal Net е на локалната адреса 192.168.2.122. Тогаш ви треба правило NAT за да дозволите целиот TCP сообраќај за пристаништето 80 да оди до 192.168.2.122:80.

Може да ја проверите поврзаноста на cFos Personal Net како што следува:

  1. Започнете го прелистувачот и внесете http://localhost
    Ако ја видите веб-страницата за лична мрежа на cFos, знаете дека cFos Personal Net во основа работи.
  2. Внесете, кажете, http://192.168.2.122 (локална адреса на машината што ја извршувате cFos Personal Net на вашиот прелистувач). Со тоа отворате врска преку вашиот рутер. Ако ја видите веб-страницата за лична мрежа на cFos, знаете дека заштитните wallидови овозможуваат сообраќај за cFos Personal Net.
  3. Сега најдете ја јавната IP адреса (на пример, на дното на почетната страница на cfos.de) и внесете ја во прелистувачот, на пример http://217.23.123.7. Ова го тестира заштитниот ид во вашиот рутер и проследувањето на портата NAT. Ако не ја видите веб-страницата за лична мрежа на cFos, консултирајте се со документацијата на вашиот рутер за тоа како да ја конфигурирате пренасочувањето на портата NAT.

cFos документација за лична мрежа

cFos документација за лична мрежаКонфигурација на рутер/заштитен идБезбедносни совети за инсталацијата на вашиот cFos Personal Net сервер