cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Како да се користи FastCGI со лична мрежа на cFos

FastCGI е подобрување во однос на CGI: Водењето нормална скрипта CGI има многу над глава. Мора да се креира нов процес, толкувачот на скриптата мора да се започне и сценариото треба да биде барем разгледано.

FastCGI елиминира голем дел од овој надземен. Скриптата или апликацијата FastCGI се стартува само еднаш, а потоа комуницира со веб-серверот со помош на специјални пораки за брза меморија. Барањата за скрипта HTTP до оваа скрипта и нивните одговори ги користат овие пораки. Процесот останува на неодредено време во меморијата и сценариото мора да се анализира само еднаш. Ова овозможува извршување на скриптите со далеку помалку над глава.

За cFos Personal Net, ова исто така ви овозможува да користите Node.js за програми Javascript (и со тоа еден од најбрзите Javascript-мотори).

Еве ги чекорите за инсталирање на FastCGI со Node.js за cFos Лична мрежа:

  1. Инсталирајте и стартувајте ја личната мрежа на cFos
  2. Инсталирајте јазолот.js
  3. Инсталирајте ја јазол-брчката на модулот на јазол со извршување "npm i node-fastcgi" (или "npm i -global node-fastcgi")
  4. Изменете ја скриптата за примероци fcgi_test.fcgi во директориумот за pub/fcgi лична мрежа
  5. Отворете http://localhost/pub/fcgi/fcgi_test.fcgi во нашиот прелистувач

cFos Personal Нет ја поддржува улогата на FastCGI "Responder", т.е. апликација / скрипта на FastCGI е повикана да го процесира барањето на HTTP. Таа само ја поддржува конфигурацијата каде што се стартува една скрипта FastCGI по бараното име на датотеката и барањата се мултиплексирани преку една врска. Бидејќи скриптите FastCGI работат многу слични на нормалните скрипти CGI, тие обично користат STDIN / STDOUT за комуникација со веб-серверот. Затоа, оваа конфигурација има најмногу смисла.

За да го олесните развојот на вашите сопствени скрипти FastCGI (на пр. Со Node.js), грешките во скриптата се пренасочуваат кон прелистувачот. Исто така: Кога ја развивате скриптата, не треба да го рестартирате веб-серверот кога ја менувате скриптата. Само убијте го процесот на толкувачот на сценариото. cFos Personal мрежата ќе ја превчита скриптата (нова верзија на) кога е потребно во следното барање.


Референци

Спецификација на FastCGI
https://github.com/fast-cgi/spec/blob/master/spec.md

FastCGI на Википедија
https://en.wikipedia.org/wiki/FastCGI

Јазол.js
https://nodejs.org/en/

Модул Node.js за FastCGI
https://www.npmjs.com/package/node-fastcgi


cFos документација за лична мрежа

cFos документација за лична мрежаСкрипти на FastCGIДокументација за одликите за скриптирање на FastCGI на лична мрежа на cFos