cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Повеќе за обликот на сообраќајот на cFos

Пинг времето треба да започне ниско, додека брзината на прикачување прво треба правилно да се подреди со максимум спецификациите на конекцијата. Можете да се префрлите помеѓу да ви биде покажано пинг времето нумерички или графички на статус прозорецот.

cFosSpeed TA Insight Skin

Прозорецот за статус cFosSpeed содржи два важни елементи кои укажуваат на тоа како функционира обликувањето сообраќај:

1 Индикатор за обликување на сообраќајот. Се „трепнува“ секогаш кога cFosSpeed повторно нарачува пакет, т.е. кога и да се случи приоритизација.

2 Времето за пинг означува колку е реактивна вашата Интернет врска за време на поставување/преземање. Колку е помала вредноста толку подобро.

Напомена: За мерење на латентноста, Пингс ќе се испрати на www.cfos.de. Сепак, тие никогаш не стигнуваат до нивната дестинација, бидејќи користат само мал број на броеви (обично TTL 2 или 3). Ако сакате друга дестинација за пинг, можете да го поставите клучот ping_dest во датотеката global.ini, дел [параметар].

Дополнителни работи кои можеш да ги правиш

  • Оневозможете ги продуктите кој пробуваат да ја лимитираат брзината на интернет, пр. Traffic Shaping од Fritz!Box. Овие две солуции ќе се мешат една во друга.
  • Во контекст менито, изверете го точниот медиум за вашата конекција под Опции, Конекции.
    Повеќе информации
  • Ако често го користите вклучен телефонот во рутерот за правење Voice-over-IP (VoIP) повици, молиме изберете "Варијабилен сообраќај" за вашата конекција.
    Повеќе информации

Како оптимално да го калибрирам cFos / cFosSpeed?

Што друго прави Traffic Shaping?

Како можам да го откријам бенефитот од cFos Traffic Shaping самиот?


Обликување на сообраќајотОбликување на сообраќајот: Што се случува во фазата на учење и како можете да го забрзате?